Обикновена домашна лютеница

17/09/2013
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
"Обикновена лютеница - необикновен вкус и аромат!"
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции20 бурканчета
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 707
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • червени чушки - 6 кг
  • домати - 3 кг
  • олио - 800 мл
  • оцет - 700 мл
  • сол - 200 г
  • захар - 400 г
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и ги смелете през машинка за мелене на месо.

Добавете към зеленчуковото пюре оцета, олиото, солта, захарта.

Сложете лютеницата да се вари, докато добие необходимата гъстота.

След като изстине, разсипете я в бурканчета и запечатайте с капачки.

Стерилизирайте бурканчетата за 5 минути след завирането на водата.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Панчото
Панчото
25.09.2017 06:16
Незнам някой от вас дали е пробвал да сложи оцет и захар и тогава да даде мнение? Майка ми и баба ми винаги са я правили така и вкусае неповторим, пикантен, чуден. На салата слагате оцет, на лютеница-не?
0
0
Цвети
Цвети
17.08.2015 14:34
За първи път чувам оцет на лютиница..и няма и да пробвам така ;)
2
1
Наталия
Наталия
19.09.2013 17:16
Нещо не ми хвана окото. Аз 20 години правя една и съща и щом и снахите ми я харесват, значи си струва загубеното време. Пека чушките и ги обелвам, варя морковите 2 кг. И след това всичко минавам през машинка за месо - чушките, морковите, кромид лук 2 големи глави 1 голям буркан доматено пюре, 2 връзки магданоз, 1 глава чесън - обелен естествено - сол на вкус и след това заливам със сгорещено 250 мл олио. Разбърквам добре, пълня бурканите и стерилизирам само 5 минути.
4
1

Виж всички коментари или напиши такъв