Обикновена домашна лютеница

17/09/2013
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Обикновена лютеница - необикновен вкус и аромат!"
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции20 бурканчета
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 453
  • Преглеждания за месеца5519
  • Преглеждания за седмицата5078
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • червени чушки - 6 кг
  • домати - 3 кг
  • олио - 800 мл
  • оцет - 700 мл
  • сол - 200 г
  • захар - 400 г
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и ги смелете през машинка за мелене на месо.

Добавете към зеленчуковото пюре оцета, олиото, солта, захарта.

Сложете лютеницата да се вари, докато добие необходимата гъстота.

След като изстине, разсипете я в бурканчета и запечатайте с капачки.

Стерилизирайте бурканчетата за 5 минути след завирането на водата.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Цвети
Цвети
17.08.2015 14:34
За първи път чувам оцет на лютиница..и няма и да пробвам така ;)
2
1
Наталия
Наталия
19.09.2013 17:16
Нещо не ми хвана окото. Аз 20 години правя една и съща и щом и снахите ми я харесват, значи си струва загубеното време. Пека чушките и ги обелвам, варя морковите 2 кг. И след това всичко минавам през машинка за месо - чушките, морковите, кромид лук 2 големи глави 1 голям буркан доматено пюре, 2 връзки магданоз, 1 глава чесън - обелен естествено - сол на вкус и след това заливам със сгорещено 250 мл олио. Разбърквам добре, пълня бурканите и стерилизирам само 5 минути.
4
1
Румяна
Румяна
19.09.2013 16:49
За да стане вкусна лютеница трябва пипер и патладжан и да са печени, за оцета напълно забравете. Правих отне ми два дни, но си заслужавше стана страхотна.
5
1

Виж всички коментари или напиши такъв