Швейцарска шкембе чорба

22/09/2013
Ани Василева
отАни ВасилеваНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 210
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистеното шкембе се залива със студена, подсолена вода и се сварява до омекване. Отцежда се и се нарязва на тънки ивици.

Загрява се маста и се запържва до златисто ситно нарязания лук.

Когато лукът омекне, го наръсваме с брашното и го разреждаме с месния бульон.

Оставяме чорбата да къкри поне 10 минути на тих огън, добавяме шкембето и кимиона и варим още 10 минути.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар