Братиславски пържоли

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497524k
Братиславски пържоли1 / 2
18/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 бр. пържоли (врат или котлет)
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 30 г
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 30 г
  • моркови - 1 бр. малък
  • целина - 30 г
  • грах - 1 с.л.
  • кисели краставички - 1 бр.
  • сметана - 1 к.ч. течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Съвсем леко начукваме пържолите, правим прорези в ципата по краищата им. Посоляваме ги и ги натъркваме с олио. Може да ги оставим около 30 минути на гладно. Загряваме мазнината и запържваме ситно нарязания лук до златисто. Когато лукът омекне, добавяме и пържолите и изпържваме на силен огън от двете страни.

Намаляваме котлона, наливаме малко вода и задушаваме под похлупак до омекване на месото. Когато пържолите омекнат ги изваждаме. В отделен съд сгорещяваме маслото, добавяме брашното и запържваме.

Разреждаме с бульона от задушените пържоли и разбъркваме. Изсипваме запръжката в соса от пържолите. Добавяме малко вода, доматеното пюре и задушаваме на тих огън около 20-25 минути.

Прибавяме сварените и отцедени моркови и целина, нарязани на тънки лентички, добавяме граха, киселата краставички, сметаната и връщаме пържолите обратно.

Оставяме месото да се задушава още 10-минути. Поднасяме с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: