Пиле в гювече

17/09/2013
Дима Николова
отДима НиколоваНовак
"Пилешките гърди ще си останат сочни, ще станат и ароматни, когато ги приготвите в гювече "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 128
  • Преглеждания за месеца150
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешките гърди в леко подсолена вода и ги нарежете на парченца.

Загрейте олио в съд на котлона и запържете нарязаните лук, моркови и чушки. След като омекнат леко, добавете обелените и нарязани на кубчета картофи. Оставете да се задушава до лекото им омекване и добавете нарязаните ситно домати. Овкусете с подправки и след няколко минути снемете от котлона.

Разпределете зеленчуците и пилешкото в 3-4 гювечета и ги сложете да се пекат за 20 минути под капак. След това махнете капаците и чукнете по 1 яйце по желание. Върнете за няколко минути във фурната и след това ги извадете. Поднесете пилето в гювече с малко скълцан магданоз/копър.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар