Руло Стефани в бутер тесто

27/04/2009
Малинка
отМалинкаНовак
"Страхотна и изключително ефектна идея за приготвяне на Руло Стефани "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 750
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг3.4 от 5

Необходими Съставки

  • кори - бутер 2 листа
  • яйца - 4 бр.
  • праз - 150 гр.
  • олио - 1 с. л.
  • кайма - 500 гр.
  • лук - 1 глава
  • галета - 3 с. л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете твърдо две яйца и ги оставете да изстинат.

В тиганче запържете нарязаният на кръгчета праз около 5 мин.

Смесете в друг съд каймата, галетата, 1 сурово яйце, накълцания лук, солта и пипера. Размесете го добре до хомогенна смес.

Обелете яйцата и ги поставете в средата на каймата. Oформете самун от нея.

Върху набрашнена маса разстелете бутер тестото. Уверете се, че е достатъчно голямо, за да обгърнете рулото отвсякъде. Посипете тестото с запържения праз, размажете белтъка на последното яйце и завийте каймата вътре, за да се получи руло.

Намаслете хубаво една тавичка, поставете рулото и го намажете с жълтъка на последното яйце и олио.

Добре е да сложите загърнатата страна на рулото отдолу за по - добър визуален ефект.

Поставете в предварително загрята фурна (180 °С) и печете около 45 минути. Ако се налага, покрийте тавата с фолио през последните десетина минути.
подобни рецепти тук

5 2
4 3
3 3
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Радостина
Радостина
23.01.2012 14:23
Здравейте, специално на мен не ми хареса.. но всеки си има различен вкус и предпочитания:)
1
0
мариета
мариета
27.10.2011 22:11
Нищо общо няма с обикновенното руло Стефани, когато е обгърнато в бутер тесто.
1
0
мариета
мариета
27.10.2011 22:07
Човек трябва да го опита, за да разбере за каква вкусотия става въпрос.
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв