Картофи пълнени със сирене

04/05/2009
от СтанкаНовак
"Свежа идея за лек, но много питателен обяд, който няма да се отрази на фигурата ви!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 998
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подбират се еднакви по големина картофи. Обелват се и се издълбават като ладии. Приготвя се плънка от задушените в мазнина дребно нарязан лук и част от доматите, към които след отстраняването им от огъня се прибавят натрошеното сирене, яйцата и магданозът. Напълнените картофи се заливат с останалите претрити домати и мазнина и се пекат. След омекването им се поливат с бешамелов сос, приготвен от кравето масло, брашното, млякото и жълтъците. Поръсват се с настъргания кашкавал и отново се запичат. Поднасят се със зелена салата.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Янислав Тодоров
Янислав Тодоров
05.06.2013 10:36
Пробвах го и стана идеално само че в много по големи количества! :) Мерси за рецептата Станче!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв