Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Традиционни постни пълнени чушки

Традиционни постни пълнени чушки

МарияМария
Новак
72019769
Традиционни постни пълнени чушки1 / 5
24/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • чушки - 10 - 12 зелени/червени
  • ориз - 1. 5 ч.ч.
  • моркови - 2 бр. средни
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 - 3 бр. или доматено пюре
  • магданоз - 1/2 връзка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно, морковът се настъргва и се засушават в дълбок тиган или тенджера с приблизително 1 кафена чаша олио за около 10 мин. След това се добавя измитият ориз и се задушава за още 10 минути.

Добавят се магданозът и другите подправки, след което и настърганите домати (доматеното пюре). Оставя се на котлона, докато набъбне леко оризът и поеме доматения сок.

След това почистените чушки се пълнят с плънката и се нареждат се в намазнена тава. Може отворът да се поръси с малко брашно, ако пълнежът е станал по-рядък. Долива се вода в тавата, колкото да покрие 1/3 от чушките.

Пълнените чушки се пекат открити във фурна на 200 градуса, като по някое време е добре са се обърнат, за да се запекат и от двете страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
58
42
31
20
10
Дай твоята оценка: