Гръцка баница с Фета

30/01/2012
от ДораНовак
"Хайде сега да видим коя баница е по-хубава - българската или гръцката "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 274
  • Преглеждания за месеца3515
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • кори - за баница 1 пакет
  • масло – 1 ч. ч.
  • сирене - фета 400 гр.
  • яйца – 3 бр.
  • зехтин – 1 с. л.
  • магданоз – 1 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти за плънката. Загрейте фурната до 200 градуса.
Върху всяка кора, поръсена с мазнина, разпределете по 2 с. л. от плънката и увийте на руло.

Намажете дъното на тавата с масло и печете около 30 – 40 минути.

Сервирайте пая топъл.
подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Jivka Hristeva
Jivka Hristeva
09.11.2013 14:48
съгласна съм че това нее кори а тесто не подвеждайте начинаещите
2
0
гълъбина кожухарова
гълъбина кожухарова
09.11.2013 14:26
катогледам снимката на баницата ми прилича на домашно приготвено тесто акое от кори неможе да има такъв вид и зашто във плънката се слага магданос това нее ястие или салата товае баница.
0
2
Dani
Dani
10.10.2013 09:30
паи.........теи ли казваме вече на баницата
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв