Пуйка сарма

27/09/2013
Василия Петрушанова
отВасилия ПетрушановаНовак
Приготвяне35 мин.
Готвене110 мин.
Общо145 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 080
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете пуйката и я нарежете на едри парчета. Сланината нарежете на филийки, а лукът на ситно. Запечете за кратко в суп тиган дафиновите листа, стрийте ги на прах и овкусете пуешкото месо. Добавете останалите подправки и 100 мл олио и разбъркайте добре. Оставете месото да престои поне 30 минути в тази смес.

Разделете зелето на листа. Във всеки лист сложете по парче от бялото и черното месо на пуйката, добавете 1-2 тънки резена сланина и завийте на стегната сарма. Повторете до изчерпване на продуктите.

Подредете костите от пуйката на дъното на тавата. Отгоре наредете свитите сарми наредете, завийте с останалите зелеви листа, покрийте с алуминиево фолио и налейте гореща вода, така че да покрие сармите до половината.

Изпечете ястието в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 90-100 минути. Отсипете си около 300-400 мл от бульона от варенете, разбъркайте го със сметаната и го залейте изпечените сарми.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар