Пиле със сос къри

26/09/2013
от АнастасияНовак
"Открили сме, че най-подходящата подправка за ястията с пилешко месо е кърито - вие съгласни ли сте?"
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 837
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете 1 л подсолена вода и сварете в нея магданоза и целината.

Загрейте 100 мл олио и запържете пилешките бутчета до зачервяване. Извадете ги, приберете ги в затоплен съд, а в сгорещената мазнина сложете ситно нарязаните лук и ябълка. Добавете малко от магданозената отвара, обелените и нарязани картофи и задушете до омекване.

В отделен съд загрейте останалото олио и запържете до златисто брашното. Разредете го с отвара от магданоз, до получаването на гладък сос. Кипнете, варете 10-15 минути на тих огън, след което сложете вътре бутчетата, черен пипер и сол на вкус. Оставете ястието да къкри на тих огън до омекване на месото.

Отделете жълтъците на яйцата и ги разбийте със сметаната. Добавете кърито и настърганото индийско орехче и заедно със задушените лук и ябълки ги добавете към пилешките бутчета.

Свалете ястието от котлона. Поднася се с гарнитура задушен ориз.
подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар