Пикантна задушена бамя

29/09/2013
Джуна
отДжунаНовак
"Бамя, която леко ще погали небцето ви, вкус, който няма да забравите "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 045
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в дълбок тиган и запържете за 1-2 минути семената от горчица, докато започнат да пукат. Добавете ситно нарязаните лук, чесън и люта чушка. Овкусете със сол и червен пипер и запържете до прозрачност на лука.

Разредете запръжката с бульона, добавете бамята и варете под похлупак около 20 минути на умерен огън до омекването ѝ. Махнете капака и варете още 3-4 минути, за да се изпари течността.

Сервирайте ястието в затоплена чиния и гарнирайте с клонки пресен кориандър.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар