Заешки гювеч

29/09/2013
"Заешкото месо става изкюлчително крехко, когато се приготви в глинен гювеч на слаб огън "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 741
  • Преглеждания за месеца155
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • заек - 1 бр. около 1.3 кг
  • чесън - 7 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • бахар - 1 зърно
  • картофи - 4 бр. едри
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заека на порции и го сложете в тенджера под налягане. Залейте го с вода, така че да го покрие и варете 20-25 минути. Извадете месото, подсушете го и го запържете в силно сгорещеното олио и от двете страни. Извадете го и в същата мазнина запържете ситно нарязания лук.

Когато лукът омекне добавете червения пипер и дръпнете от огъня за да не загори. В глинен гювеч подредете изпърженото заешко месо, картофите, нарязани на кубчета, морковът, нарязан на филии и подправките. Залейте със заешки бульон и печете на слаба фурна, на около 150 градуса, за около 100-120 минути.подобни рецепти тук

5 5
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ламби
Ламби
09.07.2016 14:57
Вода не слагаш ли а малко вино ?!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв