Супа с мерак

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Супа с мерак1 / 2
28/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Супа, приготвена с мерак, се яде задължително с много мерак ... и щипка сол"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 гр.
  • бульон - 3 л.
  • червени чушки - 400 гр.
  • картофи - 300 гр.
  • лук - 200 гр.
  • доматено пюре - 100 гр.
  • бяло вино - 100 мл.
  • брашно - препечено 20 гр.
  • масло - 100 гр.
  • олио - 80 гр.
  • чубрица - 5 гр.
  • сол - 20 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата и ситно нарязаният лук се задушават в олиото, като често се разбъркват. Прибавят се доматеното пюре и виното и се разрежда с горещия бульон.

Картофите се обелват и се нарязват на дребни кубчета. Нарязват се и почистените чушки и заедно с картофите се задушават в половината сгорещено масло.

Задушените зеленчуци се сипват във врящата супа. Овкусява се със чубрица и сол.

Готовата супа се сгъстява с препеченото брашно и се отстранява от огъня.

Залива се с останалото разтопено масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
46
34
20
10
Дай твоята оценка: