сряда, 22 октомври

Телешко варено

Публикувана от:
Видяно: 50 043 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Телешко
Рецепта за Телешко варено
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции3-4

Необходими Продукти

  • телешко месо - гърди 700 гр.
  • олио - 1 с. л.
  • лук - 50 гр.
  • сол - 4 ч. л.
  • моркови - 100 гр.
  • магданоз - 10 гр.
  • целина - 30 гр.
  • корени - от магданоз 1 бр.
  • домати - 100 гр.
  • черен пипер - 1 гр.
  • картофи - 250 гр.

Приготвяне на Телешко варено

Телешките гърди се поставят в подходящ съд, заливат се с 6 чаши гореща вода, посоляват се. Добавя се корен магданоз и се вари на слаб огън, като постоянно се отпенва.

Бульонът се прецежда, а месото се обезкостява и се нарязва на по - едри парчета.

В горещия бульон се прибавят нарязаните на кръгчета моркови и целината, а 10 минути след като кипнат, се добавят картофите, нарязани на кубчета, доматите, срязани на четвъртинки, и обезкостеното месо.

След сваряването на картофите яденето се смъква от огъня, добавя му се черен пипер и се посолява при нужда.

При сервирането се посипва със ситно нарязан магданоз.

4.3 от 24 Гласа

Отзиви (2)

  • 0
    0
    Отговор
    Варна

    2014-10-06, Оценка 5 от 5 за Телешко варено

    Не коретът, а коренът! ;)
  • 0
    0
    Отговор
    Варна

    2014-10-06, Оценка 5 от 5 за Телешко варено

    Лукът кога се слага? И какво се случва с коретът от магданоз, в който се вари месото?

Домашна и бърза рецепта за Телешко варено. Доволен ли си от това, което намери? Прелисти останалите специалитети за Телешко варено. Вкусни рецепти от местната и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Телешко варено в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй рецепти, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.