Пукани чушки рибки

30/09/2013
Дани Моллова
отДани МолловаНовак
"Класическо предложение за ценители, които не се притесняват да похапват лютичко!"
Приготвяне55 мин.
Готвене15 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точки
41 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо181 001
  • Преглеждания за месеца10518
  • Преглеждания за седмицата363
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена41

Необходими Съставки

  • чушки - 3 кг люти, рибки
  • оцет - 700 мл
  • вода 1.5 л
  • сол - 150 г
  • захар - 70 г
  • олио - 150 мл
  • копър - 5 връзки
  • чесън - 3 - 4 глави
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Хубаво измийте чушлетата, изрежете дръжките им и ги изпечете. Докато "пукате" рибките смесете продуктите за маринатата и ги кипнете. Оставете сместа да поври 4-5 минути на тих огън, след което свалете от котлона.

Пуканите чушлета се накисват в топлата марината и се оставя да престоят поне 10 минути. Маринованите чушки се подреждан в буркани, между отделните редове се слагат ситно нарязани копър и магданоз

Заливат се с остатъка от маринатата, затварят се и се съхраняват на хладно. По желание може да ги стерилизирате за 5 минути.подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Tolqtabmw Bavaria
Tolqtabmw Bavaria
24.12.2016 14:49
Стават божествени аз ги правя от години
4
0
Галя Генова
Галя Генова
27.08.2016 14:34
Здравейте! Не стават ли малко меки рибките,като се накисват в горещата марината?
5
2
Мартина Тракова
Понеже в рецептата не пише нищо за чесъна,аз го добавих между чушките,на ситно.
20
8

Виж всички коментари или напиши такъв