Айвар с патладжани и чушки

30/09/2013
Antonina
отAntoninaНовак
"Вкусът на домашния айвар с малко сирене е нещо, което не бива да си спестявате"
Приготвяне45 мин.
Готвене25 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 145
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чушки - 4 кг червени
  • патладжани - 2 кг
  • олио - 600 мл
  • чесън - 12 скилидки
  • оцет - 5 - 6 с.л на вкус
  • черен пипер
  • сол
  • олио - за запечатване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете патладжаните и чушките. Отстранете дръжките, люспите и семките и смелете в машинка за мелене на месо (може да ги начукате в дървено хаванче).

Добавете пресования чесън, олиото, черен пипер, сол и оцет на вкус и разбъркайте добре. Варете сместа на тих огън до сгъстяване.

Прехвърлете в сухи буркани, като внимавате да няма останали бурканчета въздух. Запечатайте всеки буркан с олио и затворете с капачка. Оставете на тъмно и хладно.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар