Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско бон филе със сметана

Свинско бон филе със сметана

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497514k
Свинско бон филе със сметана1 / 3
15/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Нежно свинско месце, окъпано във фин сметанов сос, които само чакат да бъдат изядени .... Извинете ни, май се отнесохме"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 0.7 кг бонфиле
  • сметана - 350 мл готварска
  • сирене - 150 г пушено топено
  • гъби - 150 г
  • лук - 2 глави
  • бяло вино - 50 мл
  • масло - 50 г
  • черен пипер
  • сол
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското бонфиле на пържоли с дебелина около 1 см. Съвсем леко ги начукайте. Посолете, натрийте с черен пипер и напръскайте с лимонов сок. Оставете месото за 30 минути в хладилник.

Почистете лука и го нарежете на тънки филии. Топеното сирене се нарязва на филии.

В предварително намазнена йенска тенджера се поставя ред от пържолите, отгоре се покрива с ред нарязани на филии гъби, лук и топено сирене.

Повтаря се до изчерпване на продуктите. Залива се със смес от сметана и бяло вино и се пече около 120 минути на 180-200 градуса.

Поднася се с гарнитура от задушени зеленчуци.

Свинското бон филе със сметана е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
55
43
31
21
11
Дай твоята оценка:

Коментари

ДОРА ХОЛЯНОВА
ДОРА ХОЛЯНОВА
Сготвих тази рецепта, сложих продуктите в гърне, стана страхотно. Гостите ми оцениха храната подобаващо-изядоха всичко.
При приготвянето ми се стори подозрително с този лимонов сок, но вече го бях сложила. Според мен трябва да отпадне от рецептата.
19.12.2019 00:27
1
Александрина Бошнакова
Александрина Бошнакова
Абсурдно е бон филе нарязано по този начин да се пече 2 часа. Щв изгори и ще стане сухо.
16.02.2017 22:42
10
Stefan Kirilov
Stefan Kirilov
700 килограма бонфиле=бая свине
17.10.2013 16:28
15
7