Мидена супа

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Мидена супа1 / 2
02/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • миди - 1 кг
  • лук - 10 - 12 бр. малки главички
  • моркови - 1 бр.
  • девесил - 1 връзка
  • масло - 40 г
  • бульон - 1 л рибен или пилешки бульон
  • брашно - 2 - 3 с.л. препечено
  • сметана - 125 мл готварска
  • бяло вино - 350 мл
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
  • перно - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте половината от маслото, запържете за кратко ситно нарязания лук. Добавете зърната бял пипер, залейте с виното и кипнете. Към врящата смес добавете добре почистените миди и половината от нарязания девесил.

Захлупете тигана и варете 4-5 минути на силен огън, като от време на време то разтърсвате. С решетъчна лъжица извадете мидите и ги оставете настрана да се охладят. Почистете ги от черупките, като задължително изхвърлите тези, които не са се отворили. Прецедете остатъка от сока от варенето и го запазете.

Загрейте останалото масло. Добавете настъргания морков и задушете за 4-5 минути. Налейте прецедения сок от мидите и кипнете. Варете на умерен огън около 5 минути докато сместа се сгъсти, след което налейте рибния бульон препеченото брашно, което сте разтворили с малко студена вода.

Оставете супата да поври 4-5 минути на умерен огън. Добавете сметаната, задушените миди, останалия девисил, предварително нарязан на ленти и перното. Оставете на котлона още 2-3 минути.

Поднесете супата гореща и гарнирана с препечен хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: