Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата от печен кромид

Салата от печен кромид

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Салата от печен кромид1 / 2
28/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Интересна есенна салата, подходяща за всички"

Необходими Продукти

  • лук - 800 г
  • орехи - ядки 200 г
  • ориз - 15 - 20 г
  • оцет - 10 мл
  • сол - 5 г
  • олио - 20 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се пече във фурна заедно с обвивките. Когато изстине, се почиства от люспите и се скълцва.

Оризът се задушава в мазнината и малко вода до омекване, охлажда се и се прибавя към лука заедно със смлените орехови ядки, оцета и солта.

Сместа се разбърква добре и се изсипва в салатена чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
41
33
20
10
Дай твоята оценка: