Турски хляб

02/10/2013
Василена Стойкова
отВасилена СтойковаНовак
"Когато хлябът е толкова вкусен, дори няма нужда от гозба "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 765
  • Преглеждания за месеца228
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със солта, направете кладенче, в което изсипете киселото мляко. Разтворете маята в 100 мл затоплена вода, заедно със захарта. Добавете я към останалите продукти, сипете и останалата вода и замесете меко тесто.

Оставете тестото на топло за 15 минути за да втаса. След това може да оформите по два начина - като къдрава пита. Придавате на тестото кръгла форма, намазвате го с яйце и го поръсвате със сусам.

Може да направите и т.нар. лаваш. Тестото се омесва в овална форма. Поръсва се от всички страни със сусам, след което се поставя в предаврително намазнена тава и се пече в загрята на 180 градуса фурна около 35-40 минути.подобни рецепти тук

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ха Ха Ха
Ха Ха Ха
16.05.2014 23:25
"мими

2013-12-11, Оценка 5 от 5 за Турски сладкиш с кисело мляко
не разбирам само защо е кръстен така-от кратките ми пътувания не съм видяла компот, а само сушени плодове,а и кокосови палми няма до южната граница!на здраве! " - Е няма ли кой да зададе въпроса -"кое му е турското на този хляб "
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв