Картофена салата с бекон

18/10/2011
Пенка
отПенкаНовак
"Както е казал любимия ни литературен герой Мечо Пух - колкото повече, толкова повече. Богата и вкусна салата!"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 502
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца – 4 бр.
  • бекон – 4 резена
  • картофи – пресни 750 гр.
  • кисели краставички – 2 бр.
  • магданоз - 2 с. л
  • майонеза – 160 мл.
  • заквасена сметана – 1/3 ч. ч.
  • лимонов сок – 2 ч. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се сваряват и се разрязват на две.

Беконът нарязан на дребно се запържва в тиган и се оставя, за да се отцеди.

Картофите се сваряват и се разрязват на две.

Краставичките, нарязани на дребно, магданозът - на ситно, сметаната, майонезата и лимоновият сок и се смесват. След това се загряват на тих огън.

В купа се поставят яйцата, беконът, картофите. Отгоре се заливат с топлия сос и внимателно се разбъркват.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар