Сини домати в буркани

03/10/2013
Анна-Мария Кацакис
отАнна-Мария КацакисНовак
Приготвяне35 мин.
Готвене10 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 822
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани - 3 кг
  • за заливката
  • оцет - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 2 глави
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на кръгли филии, без да ги белите. Посолете ги и ги оставете поне 1 час да се отцедят от горчивия сок. Изплакнете ги и ги поставете в дълбока тенджера.

Залейте ги с гореща вода, кипнете и варете за кратко, докато омекнат. Извадете омекналите зеленчуци да се отцедят. Смесете водата и оцета и залейте патладжаните. Оставете ги да се мариноват за около 1-2 часа.

Подгответе подсушените буркани. Отцедете патладжаните от маринатата, подредете ги в бурканите на редове, като между редовете поръсете обилно със ситно нарязан магданоз и наситнен чесън. Притиснете за да излезе въздуха и залейте отгоре с олио.

По желание може да стерилизирате 5-10 минути.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Лили Стефанова
Лили Стефанова
06.11.2013 16:30
Как се консумират , като салата или се правят на кьопулу , готвят се или ?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв