Шоколадов ганаш

04/10/2013
Дафне
отДафнеНовак
"Не просто шоколадов ганаш, а истинско шоколадово удоволствие в най-чист вид "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо48 613
  • Преглеждания за месеца159
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадовият ганаш е чудесен за заливка на торти, сладкиши и се приготвя много лесно. Изсипете сметаната в сух съд и я загрейте на умерен огън.

Добавете натрошения шоколад и оставете да престои 1 минута без да бъркате снето от котлона. Разбърквайте след това с дървена лъжица до пълното му разтопяване.

Добавете маслото и разбърквайте до пълното му разтопяване. Ако ще ползвате ганаша за заливка на торта, не бива да изчаквате да изстине напълно - излива се в центъра на тортата още докато е леко топъл и течен.

Шоколадовият ганаш сам се разлива по повърхността на тортата. Може леко да наклоните сладкиша наляво и надясно при нужда. След полагането на шоколадовата заливка приберете сладкиша в хладилник и поднесете на другия ден.


подобни рецепти тук

5 20
4 5
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

nadejda
nadejda
13.10.2013 19:03
моята оценка е 5-
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв