Кралски скариди с чесън и чили

08/10/2013
Иван Василев
отИван ВасилевНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 194
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме скаридите от главата и останалите неядливи части. Скилидките чесън се почистват и смачкват с плоската страна на можа.

Загряваме котлона максимално. Сипваме зехтина, скилидките чесън и чили пастата. Запържваме продуктите да кратко, след което добавяме почистените скариди и заливаме с бялото вино.

Продуктите се запържват на максимално силен огън за кратко. Добре е да разбъркваме, като внимаване да не натрошим скаридите. Изчакваме бялото вино да се изпари, добавяме кафявата захар и малко морска сол.

Поръсваме с черен пипер, мащерка и 2.3 с.л. лимонов сок. Запържваме за още 30 секунди. Заливаме с брендито, фламбираме и поднасяме.

По желание може да гарнирате с резени лимон.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

marcheva14
marcheva14
30.04.2017 23:39
Още едно Чудено ! и от мен за рецептата. Единствената разлика е, че ги купувам бланширани за да не ги чистя, иначе ги приготвям едно към едно към свалената рецепта. Много е добра, ако можех щях да гласувам с 10-ца.
1
0
Йорданка Ковачева
Ох, така да обичам всичко морско! Аз точно така не ги бях приготвяла, но им се заканих;)Все си купувам цели скариди, а ако ястието, което искам да приготвя изисква да са белени, после си запазвам обелките и главите и ги замразявам за когато ми потрябва рибен бульон. :)
0
0
Йорданка Ковачева
Чудесна рецепта! Браво!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!