Пуешко в гювече

08/10/2013
от АгнесНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене140 мин.
Общо160 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 235
  • Преглеждания за месеца132
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на едри парчета и го поставете на дъното на гювеч. Подправете го с черен пипер, червен пипер, сол, риган, чили и залейте със зехтина. Объркайте добре и оставете да отлежи поне половин час.

Добавете ситно нарязания лук, наситнения чесън, обелените и нарязани на полумесеци патладжани. Покрийте с нарязаните на ивици зелени чушки. Последният ред е предварително обелени и нарязани на кубчета домати.

Отново посолете, добавете вода, която едва стига до доматите, без да ги покрива. Захлупете и печете ястието пона 2 часа на 150 градуса.

Махнете капака и запечете за още 20 минути. Идеално допълнение към пуешкото ще бъде порция задушен ориз.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Йорданка
Йорданка
21.01.2016 20:59
или без него да го направя :))
0
0
Йорданка
Йорданка
21.01.2016 20:59
какъв зеленчук можем да ползваме вместо патладжан
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв