Вкусен паниран карфиол

08/10/2013
Анонимен
отАнонименНовак1
"Супер мезе за биричка или вино, което винаги хапваме с удоволствие "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 833
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • карфиол - средно голяма глава
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л
  • бира - 200 мл
  • вода - 100 мл
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се разрязва на розички. Слага се в тенджера с вряща вода с 1 ч.л сол за около 5 мин. - да поомекне малко. След това се изцежда хубаво.

За панировката:
В една купа разбиваме 3 белтъка на сняг. В друга купа разбиваме жълтъците, добавяме водата, солта и черния пипер. След това и бирата. Добавяме и постепенно брашното, докато бъркаме. Трябва да получите гъстота като на боза. Накрая сложете в тази смес и белтъците на сняг, като бъркате с дървена бъркалка само в една посока, за да не спадне обемът им.

Потопете розичките една по една преди да ги сложите в загрятото олио. Пържете до златисто. Препоръчвам да се сервира с чеснов сос от кисело мляко, майонеза, копър и чесън.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар