Ориз за гарнитура

10/10/2013
Василева
отВасилеваНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 070
  • Преглеждания за месеца181
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Промийте ориза на силна струя студена вода и го оставете да се отцеди. Загрейте мазнината и запържете до омекване ситно нарязаната глава лук. Прибавете настъргания морков и запържете за още 1-2 минути.

Добавете ориза, запържете до прозрачност и налейте 2 1/2 - 3 ч.ч. вода. Когато сместа кипне се прехвърля в дълбока тавичка и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар