Наложена сланина

10/10/2013
Адриян Павлов
отАдриян ПавловНовак
"Само за ценители и приятели, които идват на гости с бутилки червено вино във всяка ръка "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо33 332
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • сланина - 10 кг
  • сол - 1 кг
  • праз - 1 - 2 стръка
  • дафинов лист - 7 - 8 бр.
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на сух съд (за предпочитане дървен) се слага 3 мм пласт сол. Отгоре се нареждат парчета сланина с големина 10х10 см.

Върху нея се полага ситно нарязан праз, червен пипер, 1-2 дафинови листа и сол. Отгоре се поставя още един ред сланина и така се редува до изчерпване на продуктите.

Наложената сланина се залива с вода, колкото да я покрие и се притиска с камък. Съхранява се на студено.подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

milen
milen
29.12.2013 18:45
Поради липсата на сняг , водата за сланината трябва да се превари!След като изстине се залива!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв