Месник

07/11/2011
Маруся
отМарусяНовак
"Съвременните младежи биха го нарекли хардкор баница, но бабите ни са го наричали просто месник "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 597
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 1250 гр.
  • свинско месо - 1 кг. обезкостено
  • брашно - 2 ч. ч.
  • мас - 1 ч. . ч.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обеленият лук нарежете на филийки, които претрийте със сол, черен и червен пипер. Почистеното и измито месо нарежете на хапки и ги посолете.

Замесете с брашното обикновено тесто за баница и го оставете да постои 15 - 20 мин. Разделете го на 4 топки, от които разточете кори с диаметър около 15 см. Намажете трите кори със студена мас и ги сложете една върху друга. Най - отгоре сложете четвъртата кора, без да я мажете.

Разточете от всичките дебела кора, която разстелете по дъното и част от стените на тава, обилно намазана с мас. Поръсете с останалата мас (раз­топена), разстелете половината от лука, отгоре наредете месото и покрийте с останалия лук.

Полейте с 5 - 6 с. л. разтопена мас и покрийте кората, като прищипете краищата й.

Намажете обилно с мас месника и го печете в предварително загрята и умерена фурна.

подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар