Месник

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Месник1 / 2
07/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
"Съвременните младежи биха го нарекли хардкор баница, но бабите ни са го наричали просто месник"

Необходими Продукти

  • лук - 1250 гр.
  • свинско месо - 1 кг. обезкостено
  • брашно - 2 ч.ч.
  • мас - 1 ч. . ч.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обеленият лук нарежете на филийки, които претрийте със сол, черен и червен пипер. Почистеното и измито месо нарежете на хапки и ги посолете.

Замесете с брашното обикновено тесто за баница и го оставете да постои 15 - 20 мин. Разделете го на 4 топки, от които разточете кори с диаметър около 15 см. Намажете трите кори със студена мас и ги сложете една върху друга. Най - отгоре сложете четвъртата кора, без да я мажете.

Разточете от всичките дебела кора, която разстелете по дъното и част от стените на тава, обилно намазана с мас. Поръсете с останалата мас (раз­топена), разстелете половината от лука, отгоре наредете месото и покрийте с останалия лук.

Полейте с 5 - 6 с. л. разтопена мас и покрийте кората, като прищипете краищата й.

Намажете обилно с мас месника и го печете в предварително загрята и умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка: