Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Лесни костенурки от кренвирши и кайма

Лесни костенурки от кренвирши и кайма

ВаняВаня
Новак
5329429587
Лесни костенурки от кренвирши и кайма1 / 5
06/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Супер лесни, много вкусни и толкова ефектни, че всички ще ги харесат"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г с подправки
  • кренвирши - 6 бр.
  • черен пипер - 12 бр. на зърна
  • олио - за печене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете каймата на 6 топчета, като всяко от тях притиснете с длани, за да се получи лист около половин сантиметър.

Поставете го в средата върху обелените кренвирши, като черупка на костенурка. Разрежете единия край на кренвиршите по диагонал за крачета, а другия разрежете хоризонтално за уста и над него поставете очи от черния пипер.

Подреждаме ги в намазнена тава, печем на 200 градуса за около 15-20 мин.

Гарнирайте по желание и според сезона!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: