Пасарелски кебап

11/10/2013
Петя Петрова
отПетя ПетроваНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 446
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г бут или плешка
  • домати - 500 г
  • чушки - 1 бр. люти
  • захар - 1/2 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 10 - 12 зърна
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на кубчета с големината на кибритена кутия и изпържете до готовност в силно загрятото олио.

Извадете изпърженото месо, приберете го на топло и в същата мазнина сложете настърганите домати.

Добавете захарта, сол на вкус, зърната черен пипер, дафиновите листа и кипнете.

Време е да добавите пресования чесън и лютото чушле. Варете на тих огън до сгъстяване на соса. Върнете свинското при доматите и варете още 7-8 минути.

Ястието традиционно се поднася със задушен ориз.
подобни рецепти тук

Препоръчано по темата

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!