Охлювчета със сирене и зехтин

12/10/2013
Деница
отДеницаНовак1
"Грехота е да не зарадвате близките си с топли, току що извадени от фурната охлювчета със сирене и зехтин "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 525
  • Преглеждания за месеца301
  • Преглеждания за седмицата291
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива в млякото, добавят се няколко лъжици от брашното, захарта и се разбърква, докато стане каша. Оставя се да шупне.

Квасът се разбива с яйцата, зехтина и солта. Замесва се меко тесто. Покрива се, за да втаса за 30 минути.

Тестото се разточва на правоъгълник и се намазва с зехтин. Сиренето се натрошава и се поръсва обилно върху тестото.

Увива се на руло, след което се нарязва на триъгълници и се подрежда в намазнена тава.

Маже се с яйчен жълтък за блясък. Пече се на загрята фурна на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Svetla
Svetla
09.12.2015 16:53
Testeni izdeliq nikoga ne se mesqt i pravqt sas zehtin! Samo s krave maslo ii svinska mas!
1
1
катя
катя
21.06.2014 12:48
правилно ще е да се раздели на отделни топки и всяка да се разночи и навие с плънка така повече,ще заприлича на охлювче.снимките ,които публикуватене са правилни
0
1
52456
52456
12.12.2013 11:22
Да не говорим че тестени произведения със зехтин ?!?!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв