Крем супа с пиле

14/10/2013
Aq
отAqНовак1826
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 988
  • Преглеждания за месеца258
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се слага за варене в тенджера с подсолена вода. Като кипне водата, се оставя да поври 30 минути, след което съдът се оттегля. Месото се изважда, а бульонът се прецежда.

Пилешкото се обезкостява. Чистото месо се нарязва много на ситно. В чиста тенджера се налива прецеденият пилешки бульон. Добавя се лукът, обелен, измит и нарязан на ситно.

Поръсва се 1 ч.л. сол, пуска се 30 г масло, съдът се похлупва и се поставя на включен котлон. Корените магданоз се измиват и така се пускат в супата.

Морковът се измива срязва на 3, след което се добавя в тенджерата. След 30 минути варене, котлонът се изключва. Взема се пасатор и супата се пасира. В купа се разбива яйцето с прясното мляко. Добавя се брашното и 1 с.л. лимонов сок.

Разбива се до получаване на гладка кашица. От пилешката супа се гребва черпак и се добавя към яйчената каша. Бърка се непрекъснато за да не се пресече яйцето.

Добавя се още 1 черпак. Разбърква се сместа за застройка и се връща в супата. Разбърква се добре. В дълбока чиния за супа се слагат крутони. Поливат се с крем-супа.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар