Ребърца на скара

14/10/2013
"И на скара, и на фурна...всякак тачим ребърца "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 375
  • Преглеждания за месеца184
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински ребра - 2 кг
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • мащерка - 1 с.л. сушена
  • риган - 1 с.л.
  • майорана - 1 с.л.
  • вода - 50 мл
  • чесън - 5 - 6 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукайте подправките и чесъна в хаванче. Добавете водата и оцета. Разбъркайте добре маринатата.

Нарежете свинските ребра на неголеми парчета и добре ги намажете със смета. Прехвърлете ги в купа и ги покрийте с фолио. Оставете ги в хладилник за няколко часа.

Един час преди печенето ги извадете от хладилника. Загрейте добре скарата и я намажете с малко мазнина. Посолете ги още ако е необходимо и печете до готовност.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар