Лешникова торта

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Лешникова торта1 / 2
28/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6-8 парчета
"От нас идеята и рецептата - от вас изпълнението! И да не забравите да ни почерпите"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 300 гр.
  • брашно - 50 гр.
  • сухари - 50 гр.
  • ядки - лешници 200 гр.
  • ром - 3 к. ч.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • сол - 1 щипка
  • лукулусова смес
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците, захарта, солта и рома бием продължително на пяна. Прибавяме пресятото с бакпулвера брашно, сухарът и лешниците, предварително настъргани.

Към добре разбитото тесто прибавяме разбитите на гъст сняг белтъци. Тортата печем в намазана с масло и поръсена с брашно форма около 40 минути в умерено топла фурна.

Изваждаме след като изстине и разрязваме на 2 блата. Пълним и покриваме с лукулусова смес. По желание отгоре може да шприцоваме захарна глазура на тънки линии във вид на решетка.

Няколко хубави лешника, чийто обвивчици са махнати служат за украсяване. Кремът може да е от разбито меко масло с пудра захар и бита сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
59
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Tanya
Tanya
Нужно е обяснение за въпросната смес!!!
Каква е тази смес???!!!
27.11.2012 02:06
1
Покажи всички подкоментари
даниела
даниела
каква е тази лукулусова смес
28.09.2012 21:03