Боб на фурна с наденица

14/10/2013
"Обичаме изисканите ястия, но някак най-много си обичаме класическия боб на фурна с наденичка "
Приготвяне25 мин.
Готвене180 мин.
Общо205 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 115
  • Преглеждания за месеца195
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • боб - 400 г
  • наденица - 500 г
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер
  • захар - 1 ч.л.
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се почиства и се накисва за около 12 часа. Слага се на котлона като водата се сменя два пъти. Налейте нова вода в тенджерата.

Отделно запържете в малко олио праза и го изсипете към боба. Добавете моркова и червен пипер, захарта и всички сухи подправки. Затворете тенджерата и варете боба на слаб огън.

Направете запръжка, като в загрято олио запържите брашното, добавите червения пипер. Долейте малко от водата на боба в запръжката и разбъркайте. Добавете запръжката към боба, овкусете със сол и доматеното пюре. Варете около 10 минути.

Изсипете боба в тава или глинен съд, добавете нарязаните парчета наденица и печете във фурна до готовност.

подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар