Джолан по манастирски

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Джолан по манастирски1 / 2
15/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 бр. джолан
  • гъби - 3 бр. печурки
  • лук - 1 голяма глава бял + 1 глава червен
  • кисели краставички - 3 бр.
  • чесън - 2 - 3 стръка
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • черен пипер 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бахар - 1 - 2 зърна
  • универсална подправка - 1 ч.л. за зеленчуци
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте джолана с подсолена вода. Добавете дафиновия лист и бахара и варете до пълна готовност. Отцедете месото, обезкостете го и го нарежете на дребни късчета.

Загряваме мазнината и запържваме за кратко лука и гъбите, нарязани на филийки. Добавяме нарязаните на лентички кисели краставички и запържваме за 1-2 минути.

Слагаме късчетата джолан, овкусяваме със ситно нарязан преден чесън, черен и червен пипер и зеленчукова подправка. Заливам продуктите с бяло вино и задушаваме за 10 минути минути на тих огън.

Сервираме свинския джолан с гарнитура от пържени картофи и украса от зелени подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
45
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Любо
Любо
Добра рецепта , лесна за приготвяне .Много вкусно се получи .Определено ще я приготвя отново .
22.03.2015 17:04
3