Панировка Патафри

14/10/2013
от ТатянаНовак
"Вижте как се прави прочутата панировка Патафри - защото ви е време да влезете в групата на кулинарните майстори "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 324
  • Преглеждания за месеца1646
  • Преглеждания за седмицата449
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 250 г
  • яйца - 6 бр.(3 бр. яйца + 3 бр. белтъци)
  • бира - 250 г светла(може мляко или вода)
  • сол - на вкус
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в подходящ съд. В средата му се прави малко кладенче, в което се изсипват яйцата и малко от олиото. Разбийте продуктите, като постепенно добавяте бирата (водата или млякото).

Разбивайте с телена четка до получаването на гладка смес. Време е да добавите и останалото олио и добре да объркате.

Трите белтъка се разбиват на твърд сняг, заедно с щипка сол, след което внимателно се прибавят към останалите продукти.

Пастата Патафри е готова. Когато панирате с Патафри, първо оваляйте продуктите в брашно, след това в Патафри изпържете в добре загрята маслена баня.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Доброслава
Доброслава
02.01.2014 15:14
Най-добрата панировъчна смес за бяла риба и рибни продукти /калмари, миди/!
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв