Панировка Патафри

14/10/2013
Татяна
отТатянаНовак
"Вижте как се прави прочутата панировка Патафри - защото ви е време да влезете в групата на кулинарните майстори "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо47 767
  • Преглеждания за месеца607
  • Преглеждания за седмицата293
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.3 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • брашно - 250 г
  • яйца - 6 бр.(3 бр. яйца + 3 бр. белтъци)
  • бира - 250 г светла(може мляко или вода)
  • сол - на вкус
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в подходящ съд. В средата му се прави малко кладенче, в което се изсипват яйцата и малко от олиото. Разбийте продуктите, като постепенно добавяте бирата (водата или млякото).

Разбивайте с телена четка до получаването на гладка смес. Време е да добавите и останалото олио и добре да объркате.

Трите белтъка се разбиват на твърд сняг, заедно с щипка сол, след което внимателно се прибавят към останалите продукти.

Пастата Патафри е готова. Когато панирате с Патафри, първо оваляйте продуктите в брашно, след това в Патафри изпържете в добре загрята маслена баня.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 2
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Сергей Анчев
Сергей Анчев
08.01.2018 12:19
Колежке, мога да Ви препоръчам една книга
More fast food my way
Jacques Pepin, 2008 г.
Има я като електронно издание.
Няма защо да откривате топлата вода.
По-добре четете повече.
0
1
Доброслава
Доброслава
02.01.2014 15:14
Най-добрата панировъчна смес за бяла риба и рибни продукти /калмари, миди/!
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв