Персийски тутманик

15/10/2013
от Биляна ПавловаНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо24 722
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 8 бр.
  • олио - 1 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко 2 ч.ч.
  • сода - 3 к.л.
  • сирене - 3 ч.ч. натрошено
  • брашно - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата (без 1) добре. Добавете олиото, содата, която сте "угасили" в киселото мляко, и брашното.

Разбъркайте продуктите до получаването на еднородна смес с плътността на тесто за кекс. Добавете натрошеното сирене, объркайте и изсипете в предварително намазнена форма за печене.

Намажете повърхността с добре разбито яйца. Персийският тутманик се пече около 45 минути на 180 градуса до златиста коричка.подобни рецепти тук

5 9
4 2
3 0
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

La Rubia Guapa
La Rubia Guapa
25.11.2013 13:13
чудесен е :) и аз зная други но тази рецепта е по хубава
0
0
надя
надя
01.11.2013 20:47
соления кекс,който зная от 30 години
0
0
Аз
Аз
25.10.2013 07:13
Да,и аз го знам от друг сайт. Тук продуктите са двойно увеличени, но иначе рецептата е изключително сполучлива и вкусна. Става и на мъфини. Струва си да се опита. Аз добавям салам и маслини. Ето как го правя:
4 бр. яйца
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч кисело мляко
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода
150 г сирене
2
1

Виж всички коментари или напиши такъв