Домашни кори за баклава

16/10/2013
Azmar Artem
отAzmar ArtemНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 038
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, изсипете го в подходящ съд и направете в средата му кладенче. Смесете маята с леко затопленото прясно мляко и оставете на топло за около 10 минути.

Изсипете млякото с маята в кладенчето. Добавете сметаната и шафрана и омесете меко тесто. Оставете го та втаса около 45 - 50 минути.

Разделете го на отделни топчета, в зависимост от тавата, и го разточете на тънки кори. Всяка кора се намазва обилно с масло, след което се поръсва с желаната плънка.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар