Свински пържоли в гювеч

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497514k
Свински пържоли в гювеч1 / 5
16/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Искате да нагостите вкусно близките или гостите си? Тези пържоли в гювеч задължително трябва да ги опитате! Уникално крехки и сочни пържолки"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг пържоли от бут
  • гъби - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 червени или моркови по желание
  • вино - 1 ч.ч. бяло или червено
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • брашно - за овалване
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бута на пържоли с дебелина около 1 см и съвсем леко ги начукайте. Овкусете със сол и черен пипер и оставете около 30 минути на хладно.

Оваляйте пържолите в брашно и запържете за кратко в силно сгорещено олио. Извадете ги и в същата мазнина запържете за 2-3 минути нарязаните на филийки лук, гъби и чушки/моркови.

В глинен съд подредете ред пържоли, покрийте отгоре с ред лук и гъби. Редувайте до изчерпване на продуктите. Залейте с виното с доматеното пюре, мазнината от пърженето и 1/2 ч.ч. вода и печете около 90-110 минути на около 170 градуса.

Поднесете свинските пържоли с гарнитура по избор!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
519
46
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Свинските пържоли станаха фантазия!
12.12.2023 19:32
Владича
Владича
Въх майкоу! За три дни,три пъти я правя...половин гуде изпекох! :-D Разкошна работа! Благодаря за рецептата
27.12.2022 19:52
Ламби
Ламби
Катя определено няма време за такова а всички са гладни и тропат по масата !
31.12.2018 07:01
2
Стефан Тонев
Стефан Тонев
Здравей Katya Uzunova, Никога и никой не може да ме убеди, че ястие, вряло 5-6 минути може да е вкусно колкото такова, но готвено 1,5 - 2 часа "на бавен огън". Не съм професионалист, но готвя от малък, около 12 годишна възраст, т.е. вече 50 години. Майка ми имаше тенджера под налягане (или както я наричаш "херметична", макар че чисто технически не е такава). Сега имам няколко такива, не че ги ползвам всичките, ама някога продавах такива, а една партида дойде от Англия без сертификат. По нашите закони нямаше как да я извадя на витрината без да ме глобят. Много са подходящи за бързо варене на нещо - ние ги използваме за боб, шкембе, крачета, овче месо, стари кокошки и други, но ако има и други продукти, то в края на варенето (не го наричам готвене) всеки продукт си мирише на себе си - картофа на картоф, моркова на морков и т.н.т. Ако искаш да е вкусно, обаче, ароматите трябва да се усвоят от всички продукти и да се смесят. Това става при бавното готвене. Но има хора, на които им е все едно какво поглъщат. Вероятно не усещат вкуса, но със сигурност визията им въздейства и вероятно улеснението. Имам такива близки.
Искрено се надявам да не съм те обидил с коментара си, но нека тези, които четат да имат предвид и моето мнение. Щот' жената все иска със "скороварката", а аз все съм против и това често е повод за караници.
Пожелавам на всички велики кулинарни подвизи!
30.12.2018 19:51
9
1
Katya Uzunova
Katya Uzunova
Вместо глинен гювеч използвайте херметичната тенджера,като заври 5-6 минути само!
Пестите време и енергия, а ястието не си променя вкуса!
12.06.2016 14:25
5
10
никнай
никнай
Ако накрая поръсиш със ситно нарязани ароматни зелени подправки ще си неотразима ....
07.02.2016 20:01
7
Богдан
Богдан
избих рибата с тази вкуснотия
25.12.2013 10:42
22
1