Оригинално турско реване

16/10/2013
TiTi
отTiTiНовак
"Сиропирано реване по класическа рецепта! Наслада за малки и големи, със спомен от детството!"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
42 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо178 117
  • Преглеждания за месеца3641
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана34 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена42

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Добре е първо да приготвите сиропа, за да има време да се охлади. Смесете водата и захарта и кипнете. Варете сиропа 5 минути на умерен огън, добавете лимона, нарязан на филии и варете още 3 минути. Свалете от котлона и оставете да се охлади.

Разбийте яйцата със захарта до получаването на пищна пяна. Добавете киселото мляко, в което сте угасили содата бикарбонат.

При непрекъснато разбъркване сипете олито. Постепенно се прибавят гриса, брашното, което сте пресяли с бакпулвера и настърганата лимонова кора.

Готовата смес се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто.

Реването се от фурната и още докато е горещо се залива с охладения захарен сироп. Гарнирайте по избор и ... да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 32
4 7
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (34)

Olga Harizanova
Olga Harizanova
01.10.2017 15:53
Здравейте! Спазих всички мерки и указания. Единственият ми проблем е, че тавичката ми е по-малка. Тресе се като крем-карамел след изпичането. Така ли трябва да е? Много съм тъжна. Не ми дреме за продуктите, а за това че много ми се яде реване.
0
0
valsf
valsf
27.08.2017 22:14
Вчера го направих и изчезна бързо. Рецептата е много лесна и точна. Резултата е невероятно реване.
1
0
Ginka Dimitrova
Ginka Dimitrova
24.08.2016 19:47
Регистрирана съм от дни, но отдавна черпя идеи от този уникален сайт! Приготвих това реване и стана уникално вкусно! Грисът определено му придаде специфична текстура, аромат и вкус!Аз не съм много напреднала в кулинарното изкуство, затова отбелязвам, че приготовлението е описано отлично, като е наблегнато на ключово важни детайли без които, хора като мен нямаше да се справят! По мое усмотрение гарнирах отгоре с кокос, защото го обожавам. Направих опит да снимам направеното от мен и ще кача снимката на моето произведение! :) Давам и своята оценка! Браво TiTi!
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв