Оригинално турско реване

16/10/2013
TiTi
отTiTiНовак
"Сиропирано реване по класическа рецепта! Наслада за малки и големи, със спомен от детството!"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
45 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо197 867
  • Преглеждания за месеца1311
  • Преглеждания за седмицата601
  • Коментирана36 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена45

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Добре е първо да приготвите сиропа, за да има време да се охлади. Смесете водата и захарта и кипнете. Варете сиропа 5 минути на умерен огън, добавете лимона, нарязан на филии и варете още 3 минути. Свалете от котлона и оставете да се охлади.

Разбийте яйцата със захарта до получаването на пищна пяна. Добавете киселото мляко, в което сте угасили содата бикарбонат.

При непрекъснато разбъркване сипете олито. Постепенно се прибавят гриса, брашното, което сте пресяли с бакпулвера и настърганата лимонова кора.

Готовата смес се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто.

Реването се от фурната и още докато е горещо се залива с охладения захарен сироп. Гарнирайте по избор и ... да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 33
4 7
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (36)

Яница Николова
Чудесно!
0
0
Теодора  Иванова Каменова
За първи път правя реване, наистина точна и сполучлива рецепта, Благодаря !
0
0
Olga Harizanova
Olga Harizanova
01.10.2017 15:53
Здравейте! Спазих всички мерки и указания. Единственият ми проблем е, че тавичката ми е по-малка. Тресе се като крем-карамел след изпичането. Така ли трябва да е? Много съм тъжна. Не ми дреме за продуктите, а за това че много ми се яде реване.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв