Зелева кремсупа

17/10/2013
Стефания Хагаад
отСтефания ХагаадНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 492
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и запържете ситно нарязания лук до омекване. Добавете чушките, нарязани на ситни кубчета, и целината. Зелето се нарязва на ивици и също се запържва за кратко.

Зеленчуците се заливат с 1.5 л зеленчуков бульон и се кипват. Оставете супата да къкри на тих огън поне 20 минути, след което добавете и консервираните домати. Варете ястието още 15 минути. Овкусете със сол и черен пипер и свалете от котлона.

Оставете супата да се охлади и я пасирайте. Поръсете с пресен магданоз, сложете 1 с.л. заквасена сметана и поднесете топла или студена, заедно с препечен хляб.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар