Зелева кремсупа

17/10/2013
"Французите имат отговор за всичко, те дори могат да ви изкушат с невероятна зелева кремсупа "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 674
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зеле - 1 глава
  • лук - 6 глави
  • чушки - 4 бр. (зелени и червени)
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 500 г консервирани
  • бульон - 1.5 л зеленчуков
  • целина - 1/2 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • сметана - 6 с.л. заквасена
  • черен пипер
  • масло - 20 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и запържете ситно нарязания лук до омекване. Добавете чушките, нарязани на ситни кубчета, и целината. Зелето се нарязва на ивици и също се запържва за кратко.

Зеленчуците се заливат с 1.5 л зеленчуков бульон и се кипват. Оставете супата да къкри на тих огън поне 20 минути, след което добавете и консервираните домати. Варете ястието още 15 минути. Овкусете със сол и черен пипер и свалете от котлона.

Оставете супата да се охлади и я пасирайте. Поръсете с пресен магданоз, сложете 1 с.л. заквасена сметана и поднесете топла или студена, заедно с препечен хляб.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар