Шарена каша с коприва

24/07/2011
Шани
отШаниНовак
"По какво ще познаете вкусната селска каша от коприва? По сланината, разбира се "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо16 199
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • коприва - 1 кг
  • сланина - 200 г
  • царевично брашно - 100 гр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сланината се нарязва на дребни парченца и се запържва в собствената мазнина до зачервяване. Прибавя се част от брашното и се разбърква 2 - 3 пъти. Веднага след това се слага измитата и нарязана на дребно коприва. Задушава се до омекване, посолява се, залива се с гореща вода и се вари на тих огън няколко минути, след което се добавя останалата част от брашното, размито в малко студена вода.

Кашата се оставя да ври още 5 - 6 минути. Отстранява се от огъня и се поднася.

Кашата може да се приготви с лобода или спанак вместо с коприва.

подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар