Пълнени пирожки

29/07/2009
от ПавлинаНовак
"Баба е вкарала най-вкусната си плънка в тези пирожки, а за нас остана само да си ги хапнем доволно "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции15-20 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 964
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата77
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно – 500 гр.
  • извара – 300 р. г
  • коприва - 300 гр.
  • масло - 200 гр.
  • яйца – 2 бр.
  • прясно мляко – 1/2 чаша
  • лук – 1 глава
  • чесън – 2 скилидки
  • олио – 4 с. л.
  • бакпулвер – 1/2 ч. л.
  • босилек
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, жълтъците, маслото, прясното мляко и бакпулвера замесете тесто и оставете да престои.

В това време пригответе плънката: Копривата сварете и отцедете. Сгорещете олиото и изпържете в него ситно нарязания лук, чесъна, копривата. Прибавете брашното и залейте с малко вода. Подправете с босилек и черен пипер. Добавете изварата и свалете от котлона. Разбъркайте добре. Плънката трябва да бъде гъста.

Разточете тестото на кора. От нея изрежете кръгчета. Във всяко поставете от плънката и слепете добре. Пирожките може да изпържите в гореща мазнина или да намажете с яйце и да запечете във фурната.
подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Вальо
Вальо
15.10.2016 14:56
И моята баба едно време ползваше бакпулвер, щото нямаше мая ... ;)
0
0
Стела
Стела
31.07.2013 14:42
Картинката няма нищо общо с продукта!
1
0
Калина
Калина
02.11.2009 09:59
Колко брашно се слага в плънката ?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв