Гювеч от коприва

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Гювеч от коприва1 / 2
23/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5
"Летни гювечета със свежа коприва - поднесете с кисело мляко и много любов"

Необходими Продукти

  • коприва - 1 кг.
  • ориз - 100 гр.
  • извара - 200 гр.
  • домати - 150 гр.
  • лук - 100 гр.
  • олио - 100 мл
  • яйца - 5 бр.
  • червен пипер - 3 гр
  • чесън
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В мазнината се задушава до златисто оцветяване ситно нарязаният лук. Прибавят се червеният пипер и почистената, измита с топла вода и нарязана на ситно коприва. Задушават се леко и се смесват с дребно нарязаните домати, изварата, ориза и ситно нарязаният чесън. Сместа се залива с топла вода или прясно мляко (да се покрие), изсипва се в тавичка и се слага във фурната.

Върху ястието, преди да е напълно изпечено, се счупват от ниско яйцата, за да останат цели.

Готовото ястие се поднася с кисело мляко.

Яйцата могат да се прибавят и в сместа, вместо да се запичат върху ястието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
59
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Маргарита
Маргарита
аз пък мисля да настържа и кашкавал отгоре
21.04.2013 15:59
Desislava
Desislava
Чудесна рецепта! Аз само малко промених заливката и стана супер. Разбих яйцата с малко сметана за готвене и стана, като мусака с коприва.
13.04.2012 14:31