Свински рибици Лунтза

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497514k
Свински рибици Лунтза1 / 2
23/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 бр. свинки рибици (филета)
  • черен пипер
  • сол
  • за маринатата
  • червено вино -
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • канела - 1 - 2 пръчки
  • карамфил - 4 - 5 цветчета
  • кориандър - 1 с.л. сух
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • за овалване
  • кориандър - счукан
  • карамфил - 5 - 6 цветчета
  • канела на прах
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете свинските рибици със сол и черен пипер, покрийте ги с фолио и ги приберете ца 48 часа в хладилник.

Смесете червеното вино с останалите подправки и разбъркайте добре. Отцедете овкусеното месо от отделения сос и го прехвърлете при виното.

Сместа трябва да бъде в количество, достатъчно за да покрие напълно месото.Покрийте с капак или филои и приберете за 5-6 дни в хладилник. След това се приготвя марината от виното и подправките.

Така приготвеното месо се окачва на сухо и проветриво място и се оставя да се суши поне за седмица, най-добре 10 дни. Може да се консумира сурово или леко запечено на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: