Шкембе по истърски

18/10/2013
Драгомир Недев
отДрагомир НедевНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 992
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте шкембето. Сварете го в тенджера под налягане, пълна с вода, заедно с чесъна, черния пипер, дафиновия лист. Варете около 1 час и 40 минути от момента на завирането му. След това го извадете, охладете и нарежете на тънки ивици.

Отделно загрейте олиото и запържете сланината. Добавете лука и запържете до златисто. Поръсете с брашното, разбъркайте и снемете от котлона. Прибавете към запръжката червения пипер, доматеното пюре и шкембето.

Извадете дафиновия лист от бульона и добавете половината от него при непрексънато разбъркване. Върнете на котлона и след като заври, добавете горчицата. Варете 10 минути на тих огън, като разбърквате.

При нужда долейте още от бульона. Снемете шкембето от огъня и добавете магданоза. Поднесете ястието с малко настърган кашкавал.
подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар